keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Narvik - Haapavesi

Narvikissa hotellilla nauttimamme aamupalan jälkeen starttasi matkamme kohti kotia. Päätimme heti, että tämä matka ei saa olla hätäinen "mahdollisimman pian kotiin" ajoreissu, vaan että tästäkin matkustuspäivästä voisimme nauttia: iloita alla kiitävästä tiestä, ohi vilisevistä paikkakunnista ja maisemista. Narvik-Abisko väli oli meille vielä uutta tietä, mutta loppukotimatka Abiskosta eteenpäin jo tuttua. Kävimmehän Abiskossa viime syyslomalla. Narvik - Abisko oli kyllä todella kaunis pätkä, etenkin juuri rajan seuduilla, kun tie nousee nousemistaan ylöspäin. Rajan seuduilla itse asiassa pyrytti vähän lunta, mikä vähän hirvitti näin kesärenkailla ajaessa, mutta onneksi kyse oli vain paikallisesta kuurosta ja auringonporotus lämmitti tietä niin, että se kyllä suli heti maahan sataessan.
Rajan seuduilla oli yksi aika pysäyttävä sodan muistomerkki. "Krigsminnejä" kyllä matkan varrella riitti, mutta tämä kyllä jotenkin liikutti. Keskellä upeita maisemia, tuntureiden huippujen korkeudella vilistävän tien varrella, tällainen pysäyttävä patsas, josta löytyy tietoa muistomerkistä sekä hienoja maalauksia.
Abiskon seuduilla paistoi aurinko komeasti! Ai että, mitkä maisemat. Hauskaa oli seikkailla näillä main, Riksgränsenillä ja Abiskossa, kun aika vasta katsoimme Amazing race -ohjelmasarjan jakson juuri näiltä seuduilta.
Kiirunassa pidimmekin sitten pidemmän stopin. Kiertelimme kävellen kaunista keskustaa, kävimme loistavassa kahvilassa Cafe Safarissa, shoppailimme hieman Intersportissa ja lisäksi tutustumme Kiirunan kirkkoon, missä olikin ovet auki vierailijoille. Pakko sanoa, että Kiirunan kirkko oli aivan upea niin ulkoa kuin sisältä. Suosittelen vierailemaan siellä, jos Kiirunassa käytte. Kiiruna on muutenkin kiinnostava kaupunkiloma kohde, sillä kaupunkia siirretään kaivoksen tieltä, eikä se tule enää kauaakaan pysymään aivan samanlaisena. Kaupungin keskustassa kävellessä on jännä olo: kaikki tämä tullaan siirtämään muualle.
Kiirunan jälkeen pistäydyimme äkkiä vielä Jukkasjärvellä. Tämän jälkeen matkamme jatkui jälleen eteenpäin kotia kohti. Seuraavan kerran pysähdyimme Överkalixissa.  Kävimme Överkalixissa näköalapaikalla, Brännabergetillä. Siellä oli varmaan joskus ennen muinoin sijainnut jokin näköalaravintola, mutta nyt paikka näytti hyvin autiolta rikottuine ikkunoineen. No, näköalapaikalle pääsi silti hyvin autolla ja ravintolan takapihalla oli puinen terassi pöytineen, jossa kävimme vielä vähän fiilistelemässä kumpuilevaa maisemaa. 
Kaiken kaikkiaan tämä matka oli aivan upea, ei voi muuta sanoa. Niin paljon tuli nähtyä ja koettua ikimuistoisia juttuja. Ehdottomasti yks parhaimpia reissuja ikinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti