torstai 25. elokuuta 2016

Kesälomareissu 2016: Päivä 4

Päivä 4 olikin viimeinen matkapäivämme tällä reissulla. Ajelimme ensin aamulla Russenesista Altaan, jossa halusimme käydä katsomassa kalliopiirroksia. Altassa teimme sitten päätöksen, että ajamme Suomen puolelle yöksi. Lopulta olimme yhdeksän aikaan Muoniossa iltapalalla ja päätimme, että ajetaan kotiin asti, kun täällä jo ollaan. Mutta nyt menimme jo asioiden edelle, aloitetaanpa ihan alusta!
Tie Russenesista Altaan oli upea. Voi kun Finnmark onkin täynnä mitä erilaisempia maisemia! Turkoosista merestä upeisiin vuoristomaisemiin, matalista koivumetsistä laajoihin erämaihin.
Altaa kohden vuoret kohosivat korkeammalle ja maisema muuttui vehreämmäksi ja metsäisemmäksi. Alta oli kiva paikka. Pieni kaupunki, jossa kuitenkin nähtävää riittää. Tällä kertaa päätimme käydä katsomassa Altan museota sekä käydä kaupungilla muutamissa kaupoissa. Myös Altan omaperäinen kirkko oli nähtävä!

Museo Altassa oli kyllä käymisen arvoinen paikka. Oli mahtava katsella ikivanhoja kalliopiirroksia ja kulkea kauniissa maisemissa kiemurtelevalla polulla. Museossa oli myös sisätiloissa näyttelyitä sekä aivan ihastuttava näköala kahvila.
Museon jälkeen ajoimme vielä Altan keskustaan. Olisimme halunneet vierailla upeassa Altan kirkossa, mutta siellä oli juuri silloin  menossa häät. Kiertelimme sitten muuten Altan keskustaa. Sen moderni ilme suorastaan yllätti. Tuntuu, että esimerkiksi Tromssassa on todella vähän kauppakeskuksia ja useimmat liikkeet sijaitsevat vanhoissa puutaloissa. Mutta tämä Altan keskusta oli kyllä todella moderni kauppakeskuksineen ja tosiaan tämä kirkkokin on aika upea nykyaikainen ilmestys.
Alta-Kautokeino väli on tosi pelottava. Tällä välillä on tosi paljon todella jyrkkiä kallion jyrkänteitä suoraan tien vieressä. Onneksi se pelottava osuus on aika lyhyt ja äkkiä oltiinkiin laajoilla tunturiaavoilla. Kautokeinossa olisimme halunneet pysähtyä, mutta olimme niin myöhään paikalla, ettei mikään ollut enää auki. Siispä jatkoimme Suomen puolelle, Hettaan ja siitä Muonioon. Muoniossa tosiaan teimme päätöksen ajaa kotiin asti samana päivänä. Hyvä päätös, sillä näimme aivan mielettömän kauniin auringonlaskun Pellon ja Aavasaksan kohdilla.
Ajomatkaa kertyi viimeiselle päivälle melkoisesti, mutta eipä se paljoa haitannut. Kaiken kaikkiaan tämäkin reissu oli jälleen aivan upea kokemus ja näimme paljon uusia paikkoja. Finnmark on kyllä ihan paras paikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti