maanantai 3. elokuuta 2015

Rovaniemi

Hetasta matka jatkui aamulla Rovaniemelle. Päätimme ajaa ensin Hetasta Muonioon (ja pysähtyä ikimuistoisella Seolla kahvilla) ja siitä sitten Äkäslompoloon, joka olisi uusi tuttavuus. Siellä oli pakko käydä myös Jounin kaupassa. Äkäslompolo vaikutti kauniilta paikalta ja siellä olisi kyllä kiva käydä vaikkapa hiihtolomalla tai muuten. Äkäslompolossa oli todella kaunis maisematie, joka kierteli tunturimaisemissa.

Rovaniemellä yövyimme Hotelli Santasportissa. Varasimme yön viisi minuuttia ennen saapumista, ja yön hinnaksi tuli vain 61 euroa. Hotelli oli modernin oloinen, hieman asuntolamainen, mutta tilava ja kaikki tarpeellinen löytyi. Aamupala oli oikein maittava ja kaiken kaikkiaan tämä oli kyllä ihan huippu hotelli! Liikunta mahdollisuuksia oli todella lähellä ja tavallaan hotelli oli hieman keskustan melskeestä kauempana, jolloin saa liikkua rauhassa. Oli kyllä mahtava paikka, ja jos Rovaniemelle toisen kerran kesäaikaan eksytään, niin tänne kyllä mennään
Aamulla käväisimme Arktikumissa ja jatkoimme siitä matkaa kohti Kuusamoa. Arktikum oli oikein mielenkiintoinen paikka käydä ja paljon opimme uutta mm. Lapin historiasta. Arktikumissa oli myös elämyksellisiä elementtejä, joten voisin suositella paikkaa myös lapsiperheille. Mutta hyvin tietopainotteinen museo oli kaiken kaikkiaan. Ihan omiaan tiedonnälkäisille lukutoukille, joita kiinnostaa Lapin historia kauniisti esiteltynä.
 
Pakko jakaa muuten vielä tämä eräässä Rovaniemen läheisyydessä sijaitsevan huoltoaseman seinällä oleva juliste. Ihan mahtava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti