lauantai 1. elokuuta 2015

Kilpisjärvi kesä 2015

Nyt alkaisi postausten sarja tämän kesän reissuista. Tosiaan tiivistetysti kesän 2015 Lapin roadtrippimme reittimme oli tämä: Koti - Kilpisjärvi - Tromssa - Levi - Utsjoki - Karigasniemi - Nordkapp - Alta - Hetta - Rovaniemi - Kuusamo - Koti. Mahtava ja erittäin onnistunut reissu oli kaikin puolin. Tuli seikkailtua ja kohellettua niin, että näitä tarinoita varmasti muistellaan vielä vanhanakin! Parasta lomassa oli sen spontaanius, emme ikinä tienneet, missä olisimme huomenna, vaan aamulla aina päätettiin mitä tehdään, ja päätöksiä yöpaikoista tai matkan jatkamisesta tehtiin vielä myöhään iltaisinkin. Tämän postaussarjan postaukset löydät kätevästi tunnisteen Lappi roadtrip 2015 alta. 

Sitten itse asiaan, eli ensimmäiseen kohteeseen, Kilpisjärveen. Vuoden sisällä neljäs kerta kun oltiin siellä, eli aika tutuksi on paikka ehtinyt tulla. Olimme Kilpisjärvellä kolme yötä, ja silti tekemistä riitti joka päivälle aamusta iltaan! Ensimmäisenä päivänä ajoimme Kilpisjärvelle sen n. 9 tuntia, mutta keli oli niin hieno, että oli lähes pakko lähteä vielä samana iltana Saanan valloitukseen. Mielettömän hieno reissuhan se oli taas (kerran olen aiemmin Saanalla käynyt). Portaat olivat edelleen se pahin osuus, mutta näkyvyys oli tällä kertaa tuhat kertaa parempi kuin edellisellä, mikä teki reissusta aivan upean.
Toisena päivänä lähdimme päiväretkelle Tromssaan. Keli oli mainio ja mikäs siinä ajellessa kauniissa maisemissa. Matkaa Tromssaan Kilpisjärveltä kertyy n. 150km. Tie Kilpisjärveltä Tromssaan on mielestäni kiva: suurempia hurjia mutkia ei ole, tiet on hyvässä kunnossa, eikä tosiaan mitään älyttömän stressaavaa ole ajo missään kohdassa. Vaikeinta taisi olla löytää edullinen parkki Tromssassa, mutta lopulta saatiin kruunuja tuhlaamalla muutamaksi tunniksi autolle paikka. Tromssassa kiertelimme kaupungilla, ja kävimme näyttämässä matkaseurueelle Polaria museon sekä Fjellheisen hissin. Varmaan ne kaikista perinteisimmät turistikohteet, mutta onhan ne tosi kivoja molemmat.
Tromssan jälkeen olimme niin rättipoikki, että oli mentävä nukkumaan. Viimeisenä kokonaisena päivänä Kilpisjärvellä kävimme sitten yhdessä Pikku-Mallan päällä sekä katsomassa Kitsiputousta, nk. Mallan kyyneleitä. Olin käynyt Kitsiputouksella jo syyslomalla että hiihtolomalla, mutta olihan se nyt nähtävä sulanakin.

Ulkoilua kertyi lopulta noin 6 tuntia ja reissu oli kyllä mitä antoisin. Sää oli hieno, hieman pilvinen, mutteipahan ainakaan liian kuuma hengästyttäviin nousuihin. Pakko kyllä sanoa, että vaatetus oli hieman ongelmallinen: tauoilla sai heti kaivaa repusta pipot ja takit, mutta juurikin nousuissa sai läähättäen olla ottamassa niitä taas pois. Mallan luonnonpuiston reitit ovat selkeästi merkitty, ja mielestäni sopivat kaiken kuntoisille. Ja tosiaan, nähtävää ja hienoja maisemia kyllä riittää.
Aivan upea reissu ja niin se vain on, että nämä maisemat on edelleen ne, missä mulla eniten silmä lepää. Illalla oli vielä hauska käydä laavuilemassa ja ihailemassa upeaa ilta-aurinkoa. Yöllä käväisimme myös Tsahkaljärvellä. Sekin oli oikein kaunis paikka. Öinen aurinko pilkotti Saanan takaa niin kauniisti. Oi Kilpisjärvi <3
Ps. Ihan kaikki kuvat tässä postauksessa eivät ole minun ottamiani, vaan myös muun matkaseurueen ottamia kuvia on osa. Kiitos heille kuvista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti