keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Syksyinen Syöte

Syöte oli i h a n a.

Päädyimme lähtemään Syötteelle, sillä siellä emme olleet aiemmin käyneet. Kaikki Suomen Lapin pohjoisimmat paikat on koluttu, mutta jostain syystä tämä Suomen eteläisimpänä tunturina mainostettu Syöte oli jäänyt käymättä. Sinne siis. Omat vanhempani olivat myös nuorempana Syöte-faneja, siellä he kuulemma kävivät parhaimmillaan jopa parin viikon välein. Pitihän se sitten katsastaa, että onko siinä Syötteessä oikeasti jotain taikaa.

Wau. Syöte tosiaankin yllätti ihanuudessaan! Oulun kautta hurautimme tällä poppoolla mökille ja yllä olevan kuvan maisemat avautuivat mökin terassilta. Syötteessä oli jotain niiiin siistiä, yllättävän Lappimaista ja erämaistakin henkeä. Kunnon kauppaa siellä ei ollut, joten se toi sitä tunnelmaa, kuin oltaisiin muka kauempanakin oltu.

Mökki sijaitsi Pikku-Syötteen päällä, eikä parempaa sijaintia olisi voinut olla. Tie Iso-Syötteen päälle oli nimittäin sellainen vuoristorata, etten olisi sitä kovin  monesti halunnut huvin vuoksi ajaa! Käytiin kylläkin Iso-Syötteen päällä vaunulenkillä. Voi että kuinka KAUNISTA! :D Kiersimme tosiaan tuon Huippupolun, pituus taisi olla jotain 1 km tai vastaavaa, eli ihan tämmöinen nopea happihyppely! 😁

 Vaunuilla pääsi oikein mainiosti lähes huipulle. Ihan viimeinen pätkä huipulle nousi pienempää polkua, jolloin vauva kannettiin sitten sylissä sinne. 

Auto oli pakattu täyteen hyviä eväitä, niitä sitten nautimme illalla mökissä upeita maisemia ikkunasta ihaillen. Kävimme pitkän kaavan mukaan saunassa ja katsoimme Netflixistä elokuvaa. Tämmöinen pieni rentoutumisreissu oli juuri nyt aivan täydellinen.

Aamulla kävimme Pikku-Syötteen hotellissa aamupalalla, hintaan 7e/hlö. Ai että oli kyllä ihan 5/5 aamupala. Vaikka sun mitä oli tarjolla ja ne näköalaikkunat sieltä ravintolasta, wau! Sovittiin jo, että tänne hotelliin on ihan pakko seuraavalla kerralla tulla.
Kokonaisuudessaan Syöte teki meihin tunturi fanaatikkoihin suunnattoman vaikutuksen sijaitakseen näin lähellä! 😊 Tänne tullaan ehdottomasti piakkoinkin palaamaan nauttimaan rauhasta ja luonnosta. Meitä onnisti kelin kanssa. Kurjemmalla kelillä ei reissusta olisi ehkä niin paljon saanut irti, eipä Syötteellä luontokohteiden lisäksi paljoa muuta ole. Mutta luonnon ystäville ja rauhaa rakastaville Syöte on kyllä totta vieköön harkinnan arvoinen syksyn matkakohde!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti