tiistai 4. elokuuta 2015

Vaellus Kuusamossa Karhunkierroksella

Kesäisen Lapin kierroksemme viimeinen etappimme oli pieni vaellus Karhunkierroksella Kuusamossa. Tämä oli ensimmäinen vaellukseni, joten halusin jotain turvallista, reitin, jossa ihmisiä kulkee paljon. Tavoitteenamme ei ollut koko kierrosta kiertää, vaan lähinnä kokeilla vaeltamista tulevia vaativampia reissuja ajatellen.
Vaellustamme eivät oikein säät suosineet. Jo lähtiessämme liikkeelle reitin pohjoisesta aloituspaikasta satoi kaatamalla. Hyttysiä oli aivan käsittämättömän paljon! No, siitäpä me kuitenkin vain lähdimme tarpomaan. Sää on vain varuste kysymys, eikö? Tunnelma oli katossa säästä ja itikkaparvista huolimatta.
Pohjoisemmassa Lapissa enemmän vierailleena oli vaikea tottua veden keittämiseen... Kilpisjärven reissuilla kun olemme tottuneet täyttämään vedet suoraan tunturipurosta. Trangiamme osoittautui myös melkoisen laaduttomaksi, joten päädyimme keittämään vedet nuotiolla.
Reitti oli tosi kiva, mutta ei ehkä meidän sielunmaisemaamme. Kuulemma toisessa päässä reittiä on ne hienommat maisemat, kun reitti kiipeilee korkeammalla. Mutta olihan tällaiset koskiset metsämaisemat kivaa vaihtelua tuntureille. Ja riippusillat toisensa perään saivat oman sydämen kyllä tykyttämään ja adrenaliinin virtaamaan näin lievästi riippusiltakammoisena! Hah :D Ensimmäisenä päivänä kävelimme noin 20km ja yövyimme väliin tulevalla leirintäalueella teltassa. Seuraavana aamuna kuitenkin koimme jo saaneemme tarpeeksi näistä maisemista ja lähdimme kohti kotia.

Suosittelisin reittiä kaikille, joita perinteinen metsämaisema kiehtoo, eivätkä itikat haittaa. Reitti on pitkähkö, mutta voihan siitä aina tarpoa vain osan. Aloittelijalle tämä vaellus sopii myös hyvin, sillä yhtenä Suomen suosituimpana vaellusreittinä ei ole vaaraa ainakaan kesällä jäädä yksin pulaan.

Karttoja ja opastauluja löytyy matkan varrelta hyvin, samoin reittimerkinnät ovat erittäin selkeät.

Jos tätä maisemaa haluaa maistaa vain päiväretken verran, niin luulen, että pieni karhunkierros voisi sopia siihen? Se reitti kiinnostaisi kyllä itseäkin joskus kävellä! Jos jollakin on kokemusta reitin korkeammalla kulkevasta loppuosasta, niin laittakaa ihmeessä kokemuksia kommenttiboksiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti